ANY NOU, WEB NOVA

ANY NOU, WEB NOVA
Ens traslladem a almoines.compromis.ws

dimarts, 25 de setembre del 2012

Compromís per Almoines demana continuar amb l'agermanament cultural amb Calp

El grup municipal de Compromís per Almoines ha presentat una moció perquè el ple aprove reiniciar els contactes amb el consistori de Calp per fer efectiu l'agermanament entre ambdues poblacions. Així, la moció demana que l'Ajuntament d'Almoines es pose en contacte amb l'equip de govern de Calp.

La legislatura passada es va signar un protocol de col•laboració entre els municipis de Calp i Almoines amb la finalitat de desenvolupar programes de cooperació que incloguen l'intercanvi d’experiències en els camps cultural, comercial, social i educatiu.

Aquest “agermanament” entre les dues poblacions es va impulsar des de l’anterior equip de govern per commemorar els 400 anys de la Carta Pobla a Almoines, ja que durant el repoblament després de l’expulsió dels moriscos, un total de 16 calpins s’instal•laren al poble d'Almoines (amb els cognoms de Pérez, Garrigós, Durà,Blanquer, Llopis...).

La signatura del conveni va tindre lloc el dia 30 d’abril de 2011 a Calp, entre els alcaldes Vicent Ribes i Ximo Tur, i amb la presència de veïns d’Almoines que van fer una visita cultural pel municipi de la Marina Alta.

Passat més d’un any des de la signatura de l’agermanament i la visita a Calp, Compromís considera que és el moment de donar un nou impuls a la col•laboració entre els dos municipis i implicar les associacions culturals d’ambdues poblacions en aquest intercanvi.

Fotos de la visita a Calp 

Mocio Agermanament Calp

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada