ANY NOU, WEB NOVA

ANY NOU, WEB NOVA
Ens traslladem a almoines.compromis.ws

divendres, 13 d’abril del 2012

Compromís per Almoines presenta una moció pionera perquè l'ajuntament oferisca mediació i assessorament legal en cas de desnonament

També demana la dació en pagament i l'opció del lloguer social

El passat 10 d'abril de 2012 una família d'Almoines va estar a punt de ser desnonada per la CAM. Gràcies a la intervenció de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) de la Safor i altres veïns d'Almoines, entre els quals estava el regidor de Compromís, Raül Ribes, es va poder ajornar aquest desnonament.

Aquesta família d'Almoines no sols pot perdre la seua casa, també pot perdre els diners que ha pagat fins ara, i es pot quedar amb un deute de més 70.000 €.

Davant d'aquesta situació novedosa al nostre municipi, Compromís per Almoines ha presentat una moció perquè el consistori s'oferisca directament a les famílies/persones en procés de desnonament assessorament legal i funció de mediació amb els bancs i caixes per trobar alternatives que no comporten la negació del dret a l’habitatge a les esmentades famílies o persones.

La moció també demana al Govern central que, tal i com venen proposant la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i altres organitzacions socials, aprove una modificació de la regularització hipotecària que incloga la figura de la dació en pagament, de manera que, en els casos de residència habitual, si el banc executa l’hipoteca i es queda amb l’habitatge, la totalitat del deute (principal, més interessos i costes judicials) quede liquidat.

Compromís, a més, insta al Govern valencià a aprovar una moratòria o implementar les mesures necessàries per paralitzar els desnonaments de les famílies i persones en situació d’insolvència sobrevinguda i involuntària.

moció desnonaments pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada