ANY NOU, WEB NOVA

ANY NOU, WEB NOVA
Ens traslladem a almoines.compromis.ws

divendres, 9 de març del 2012

Compromís rebutja l’acord amb el Marroc que perjudica el camp valencià


Compromís per Almoines demana a l’Ajuntament d'Almoines, a través d'una moció, que exigisca a la Unió Europea, en cas de mantenir en vigor este acord, “que es calculen els perjudicis que s’ocasionaran a l’agricultura valenciana i que s’aproven les indemnitzacions corresponents.”

Insten el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient a dur a terme totes les accions necessàries per a defendre l’agricultura valenciana de les contínues agressions realitzades des de la Unió Europea.

El nou Acord d’Associació entre la Unió Europea i el Marroc liberalitza totalment l’entrada de taronges i hortalisses procedents del regne alauita i augmenta el contingent de clementines als mercats europeus. L’acord millora les condicions d’accés als mercats europeus de determinades fruites i hortalisses marroquines que competixen amb les nostres, la qual cosa suposa majors dificultats en el futur per als productors valencians.

Este acord contempla la liberalització total dels intercanvis, excepte per a sis productes sensibles i la reducció del 30% del preu d’entrada a la Unió Europea per a uns altres. Suprimeix així les barreres aranzelàries per a les taronges del Marroc i altres hortalisses i augmenta el contingent d’entrada d’alguns productes considerats sensibles. És a dir que s’opta per la liberalització del comerç agrícola amb el Marroc sense realitzar cap estudi de l’impacte econòmic que esta liberalització provocarà als productors europeus de fruites i hortalisses ni preveure tampoc mesures de compensació per les conseqüències d’este acord.

moció pac pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada