ANY NOU, WEB NOVA

ANY NOU, WEB NOVA
Ens traslladem a almoines.compromis.ws

dijous, 19 de gener del 2012

Almoines necessita un govern ample, unit i que cree confiança


El passat divendres 13 de gener, el col•lectiu local de Compromís es va reunir per avaluar i analitzar les reunions entre els grups polítics del Psoe i Compromís d'Almoines per tal d'arribar a un pacte de progrés.

Fins al moment, han tingut lloc tres reunions, en les quals s'ha visualitzat dues maneres d'entendre el futur govern d'Almoines. D'una banda, el Psoe proposa dos governs independents, a parts iguals. I per altra banda, Compromís aposta per un govern de coalició amb alcaldia i tresoreria compartida segons els resultats electoral.

Analitzades les dues propostes, Compromís continua apostant per la coalició electoral. Almoines necessita un govern ample, unit i que cree confiança sobre la ciutadania d'Almoines.

Govern ample: En estos moments tenim a Almoines un govern del PP en una minoria absoluta. Si volem un canvi al capdavant de l'ajuntament, és necessari apostar per un govern amb majoria, això només es pot aconseguint amb la suma dels regidors del Psoe i Compromís per arribar millor a tots els racons de la gestió. Un govern de 7 regidors és millor que un govern de 4 regidors o un govern de 3 regidors. És a dir, no podem apostar per dos governs en minoria.

Govern unit: L'actual govern del PP s'ha fragmentat. De quatre regidors que van començar la legislatura, a hores d'ara només hi governa l'alcalde i un regidor. Almoines, més que mai, necessita un govern unit, que sume i no reste. Necessita la unió de dues forces polítiques que sumen més de 860 vots, i que representen la majoria social d'Almoines. La imatge d'unió és molt necessària per a guanyar credibilitat davant de la societat i afrontar els reptes de futur.

Crear confiança. Si Psoe i Compromís pacten dos governs independents estem transmeten una imatge de poca confiança. És com si dues forces polítiques estan repartint-se el govern, o un partit no es fia de l'altre. La unió dels programes polítics i de les persones segur que transmet confiança al veïnat d'Almoines i facilita la resolució dels actuals problemes polítics.

Per això, Compromís per Almoines continua apostant per la fusió dels dos programes polítics i pactar un govern de coalició.

- Alcaldia i tresoreria compartida segons els resultats electorals.
- Govern de set regidors durant la resta de la legislatura.
- Junta de govern paritària.

Document en pdf

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada