ANY NOU, WEB NOVA

ANY NOU, WEB NOVA
Ens traslladem a almoines.compromis.ws

dilluns, 28 de novembre del 2011

Ple ordinari 24/11/2011

Dijous 24 de novembre de 2011 va haver ple ordinari.

A FAVOR
- Adhesió al servei mancomunat de modernització de les administracions locals per mitjans electrònics (Unanimitat).
- Modificació de les ordenances fiscals: impost de vehicles, taxa del servei de recollida de fem, llicències urbanístiques i ús del domini públic per taules i cadires (Unanimitat).
- Mocions de Compromís (Unanimitat):
. En contra de les retallades en l'educació
. A favor de l'ampliació del CP el Castell
. Foment de l'ocupació
- Moció del PSOE amb motiu del 25 de novembre. Dia contra la violència de gènere (Unanimitat)

ABSTENCIÓ
- Aprovació inicial de l'ordenança reguladora de l'ocupació del domini públic amb terrasses de taules i cadires i altres ocupacions vinculades a establiments mercantils (Es va aprovar amb els vots a favor del PP i del PSOE).

PREGUNTES
Compromís va preguntar a l'alcalde sobre:
- Si era possible avançar part de la subvenció a les associacions mentre s'aprove el pressupost de 2011. La secretària va respondre que no era possible.
- Les competències dels regidors del govern. L'alcalde va respondre que Trinitario Calatayud era el nou tresorer.
- Els cursos de l'EPA (Escola d'adults). L'alcalde ja contestarà per escrit.
- Modificació del trànsit als carrers Sant Antoni i Riu Serpis per la perillositat i l'augment del trànsit. L'alcalde va dir que l'actual sentit és el correcte, tant per als veïns dels carrers adjacents com per a les indústries.

dilluns, 21 de novembre del 2011

Compromís fa història: Dobla el resultat a Almoines i aconsegueix diputat al Congrés

Compromís ha aconseguit 199 vots a Almoines, 100 vots més que en 2008, el que vol dir que ha doblat el resultat.

A més, ha aconseguit que per primera vegada en la història de la democràcia recent tinga un diputat valencianista a Madrid, Joan Baldoví.

A Almoines, Compromís té un 13,6% del vot (6,9% en 2008), un percentatge més alt que a la resta de la comarca de la Safor (9,27%) i que a la resta del País Valencià (4,8%).

Els altres partits
El PP només augmenta 16 vots i un punt. I se situa en percentatge de vot per sota de la Safor (55%) i de la resta del País Valencià (53,9%)
El PSOE perd 172 vots i 14 punts
I EU puja 35 vots, 2,4 punts.

Compromís
199 vots (13,6%)
+100 vots (respecte a les Generals de 2008)

PP
754 (51,3%)
+16 vots

PSOE
335 (22,9)
-172 vots

EU
85 (5,8)
+35 vots


dijous, 17 de novembre del 2011

Campanya al mercat d'Almoines

Dimecres 17 de novembre els regidors i simpatitzants de Compromís van estar al mercat d'Almoines repartint publicitat electoral, acompanyant Helena Malonda, número 3 de la candidatura al Congrés.


El dia anterior, Compromís per Almoines va repartir informació porta a porta.

dimarts, 15 de novembre del 2011

Crisi de govern en Almoines: Segona renúncia en el govern del PP


Després de la dimissió d'Arantxa Puig, el regidor Juan Alborch demana passar al grup de no adscrits

En estos moments, el govern del PP només té dos regidors, la meitat dels edils que fa un mes: l'alcalde Antonio Olaso i el regidor César Ferrandis. Pel camí han abandonat el vaixell la regidora Arantxa Puig, que va dimitir del càrrec el passat mes d'octubre; i ara el regidor Juan Alborch que ha demanat passar al grup de no adscrits (en un escrit del passat 7 de novembre).

Estem davant de la segona crisi de govern en menys d'un mes. En estos moments, el govern només compta amb dos regidors, ja que el regidor del PP substitut d'Arantxa Puig, Trinitario Calatayud, encara no ha pres possessió del càrrec.

Això vol dir que dels 11 regidors que té l'Ajuntament d'Almoines, el govern d'Antonio Olaso només compta amb dos edils, mentre l'oposició 7 regidors (4 Compromís i 3 els socialistes).

En els pocs mesos del govern del PP, el poble d'Almoines ha assistit ha situacions esperpèntiques. Com ja ha denunciat diferents vegades Camilo Gregori, portaveu de Compromís per Almoines, el nou govern del PP no contesta els escrits de l'oposició, no els convida als actes, té abandonades les associacions, encara no s'han aprovat els pressupostos de 2011, ha expulsat del saló de plens membres de Compromís que estaven reunits, fa bans sense permís de l'oposició... i un llarg etcètera.

D'altra banda, en estos mesos de govern del PP, l'exregidor Juan Alborch s'ha donat a conéixer per haver eliminat el valencià del cinema d'estiu i haver negat en un ple la unitat de la llengua; per haver mentit al voltant del servei de wifi del municipi i per haver fet insinuants sobre el destí de l'ordinador del grup municipal de Compromís.

Entrevista a Juan Alborch (Levante 18/11/2011)

divendres, 4 de novembre del 2011

Compromís per Almoines demana que s'amplien les ajudes al menjador escolar i que els bons de llibres arriben a l'alumnat d'Infantil

S'ha passat de 41 a 22 beques concedides

Compromís per Almoines ha presentat per registre d'entrada una moció per a demanar a la Conselleria d'Educació que modifique a la baixa la puntació per a l'obtenció de les ajudes al menjador escolar. En el cas d'Almoines, estes ajudes s'han reduït a la meitat: s'ha passat de 41 beques de menjador concedides al curs passat a 22 beques de menjador escolar concedides al 100% enguany. A estes beques s'han d'afegir 8 més (6 al 70% i 2 al 40%), gràcies a la rectificació d'última hora de la Conselleria).

A més, Compromís també demana que s'amplie l'ajuda del bo llibre o del material curricular als 200 euros per alumne, i que aquesta ajuda també arribe als xiquets matriculats a Infantil.

Curs 2011-2012
demanades 70
donades 22 (subvenció del 100%), 6 (del 70%) i 2 (del 40%)
desestimades 48

Curs 2010-2011
demanades 80
donades 41
desestimades 39

mocio menjador escolar

El Bloc demana la protecció de l'ermita de Sant Vicent


Levante (04/11/2011)
Las Provincias (04/11/2011)