ANY NOU, WEB NOVA

ANY NOU, WEB NOVA
Ens traslladem a almoines.compromis.ws

divendres, 30 de desembre del 2011

L’alcalde d’Almoines, Antonio Olaso, menteix doblement



No ha ofert diàleg ni consens als regidors de l’oposició durant la legislatura i infla el deute municipal amb ingressos

Antonio Olaso, l’actual alcalde d’Almoines del PP, es troba en un carreró sense ixida i l’única política visible d’estos sis mesos de legislatura ha estat la mentida i la manipulació. A més, Olaso és l’únic regidor del PP que queda al consistori des del començament d’esta legislatura, la resta de companys de viatge l’han abandonat.

Ara es troba sol i amb una moció de censura que el persegueix. Per això, ha emés un comunicat on menteix, les acusacions del comunicat són una cortina de full per amagar el desgovern del PP d’Almoines.

El senyor Olaso menteix sobre la situació econòmica de l’ajuntament segurament perquè és incapaç de quadrar un pressupost. En un futllet que va repartir per les cases situava el deute municipal al voltant d’un milió i mig d’euros, el que equival a més de 600 euros per habitant. Un futllet on sumava com a deute els crèdits, la despesa corrent i els ingressos (com el cànon de l’aigua). Ara diu que el deute és d’1,2 milions d’euros.

Les xifres oficials desmenteixen l’alcalde. Segons ha publicat el Ministeri d’Economia, el deute viu d’Almoines de 2010 és de 303.000 euros, inferior al de l’any anterior i un dels més baixets de la Safor, tal com ha publicat la premsa comarcal. Això equival a 124 euros per habitant. A més, la liquidació del pressupost de 2010 va ser positiva.

Compromís mai no ha amagat que l’Ajuntament d’Almoines ha sofert una caiguda d’ingressos important a causa de la crisi, la qual cosa fa cada vegada més difícil equilibrar el pressupost municipal, un fet que l’alcalde del PP ha estat incapaç de fer en els sis mesos de legislatura. El pressupost de 2011 encara no ha estat aprovat perquè el govern del PP només ha presentat a l’oposició dos esborranys desequilibrats.

Falta de diàleg i resposta
L’altra mentida del senyor alcalde d’Almoines és l’oferiment de diàleg a l’oposició. Compromís li ha ofert suport en tres ocasions i mai ha rebut resposta. En aquests sis mesos de legislatura el senyor Olaso ha estat incapaç de respondre a cap escrit de l’oposició, dels veïns o de les associacions. Per exemple, Compromís ha preguntat per escrit dues vegades sobre els expedients urbanístics i els ingressos pendents de cobrar d’altres administracions, i l’alcalde encara no ha respost. A més, Olaso encara no ha lliurat a l’oposició dels resultats d’una auditoria de 2099 que va realitzar la Sindicatura de Comptes.

L’única mostra de l’alcalde vers l’oposició va ser defendre l’actitud del regidor del PP que va tirar de l’ajuntament els regidors de Compromís reunits amb simpatitzants de la formació.

Compromís recorda que Antonio Olaso ha estat abandonat per tots els regidors que l’han acompanyat durant les quatre legislatures que ha estat encapçalant del PP. Fins i tot, algun ex regidor s’ha atrevit a desqualificar-lo de mentider compulsiu en una entrevista a la premsa comarcal.

Notícia relacionada
Las Provincias (30/12/2011)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada